dette historien om ........

Nomi som er hvalp af Hulskovens Maja og Vendelboen’s Hansi, blev født den 28. februar 2002.

Valget af netop Nomi var et lykketræf. Hun er passer perfekt ind i vores lille familie og hun er en rigtig god jagthund og vi er sikre på, at hun også er en godt vagthund, hvis hun bliver stillet på denne prøve.

Hendes første måneder her i familien, var præget af mange sjove oplevelser og den var præget af de oplevelser som alle hundeejere helst vil være foruden – tisseri alle de steder hvor der ikke skal tisses og bideri i bukser og ærmer når de nye tænder begynder at komme.

Disse ting oplever alle hundeejere og dem skal man igennem på bedst mulig vis.

Vi har som noget meget utraditionelt for en jagthund, givet Nomi en klodsekasse med legetøj. Det har betydet, at hun aldrig har ødelagt sko, stoleben eller andre ting inde i huset. Når hun trænger til at bide i en ting, så henter hun en af hendes legedyr eller et gammelt ben.

Da Nomi var 8 uger gammel startede vi hundetræning med hende hos UTIKA. For os mennesker var det noget af en omvæltning, at sende vores lille hund ind i træningsringen til de andre noget større hunde, men hun klarede situationen med bravour. Vi troede i starten at træning af hund, handlede om at lære hunden en masse ting og det gør det også. Men det handler i høj grad også om, at vi hundeejere lærer hundesignaler og hundeadfærd samt lærer, at en hund ikke er et menneske.

Ca. 7 måneder gammel, den 2/11-02, var hun på den første udstilling i Herning. I hvalpeklassen blev hun første vinder og fik en anden præmie.

Den 8. februar 2003 var hun så igen af sted på udstilling i Fredericia hvor hun i unghunde klasse blev første vinder og fik første præmie.

Sidste vi var af sted var den 12. februar 2005 – den dag hvor Danmark blev lammet af en snestorm – og her blev hun første finder og fik første præmie.


Generel information om ruhåret
Den Ruhårede Hønsehund er en ruhåret, stående jagthund, som efter påbegyndelsen af avlsarbejdet ved slutningen af det 19. århundrede blev opdrættet på grundlag af idéerne fra ”Hegewald” (Sigismund Freiherr von Zedlitz und Neukirch).
Det udtrykkeligt erklærede formål var at skabe en væsensfast og ydedygtig ruhåret, tysk jagtbrugshund. Efter princippet ”Gennem ydelse til type” og ved konsekvent at tage hensyn til frihed i avlen, opstod på kort tid ud fra det bedste ruhårs-materiale
(Pudelpointer, Griffon Korthals, Deutsch Stichelhaar), med tilførsel af Korthåret Hønsehund en jagthund, som udmærkede sig ved sin praktiske, vejrbestandige pels og alsidighed på alle jagtmæssige områder. På grund af disse egenskaber er racen på
få årtier blevet den mest populære og gennemprøvede af de store jagthunde i Tyskland og mange andre af verdens lande.
 

Temperament for en ruhåret kendetegnes ved at den er: Sikker, behersket, ligevægtig, ikke vildtsky, hverken skudfølsom, sky eller aggressiv.

Helhedsindtryk: Stående jagthund med ædel fremtræden, med en hård pels, der fuldkommen beskytter
huden. Dens udtryk er opmærksomt og energisk. Bevægelsen skal være kraftfuld, med god rækkevidde, flydende og harmonisk