Hvalpe 2008

      Birkemosen´s Conrad                        Hulskovens Nomi
 

Nomi er blevet parret den 31/12-07 og 1/1-08  med Birkemoses Conrad og det er der kommet 8 fine hvalpe ud af - 4 tæver og 4 hanner. Conrad er en dejlig hanhund i passende størrelse, god pels, godt sind og fantastisk dygtig. Et potentiale ejer Morten Knudstrup har udnytte optimalt, hvor prøveresultaterne  gjorde Conrad til Dansk Jagtchampion 2007 og har bragt ham i Dansk Ruhårsklubs avlsregister.

Conrads egenskaber er nogle af dem vi genkender fra Nomi, om end vi ikke har været så flittig med prøverne, hvilket skulle give stor sandsynlighed for hvalpe kendetegnet ved: stor jagt lyst og iver, god familiehund gerne med børn, lærenem, skarp når der er behov for det, vedligeholdelsesnem pels,  stor vandpassion og sidst men ikke mindst stærke og sunde.

Hvalpene vil være at betegne som køkkenopdræt. Vi tror på at det er vigtigt at en hvalp i prægningsperioden har megen positiv kontakt med mennesker, både børn og voksne. Derfor har vi placeret fødekassen centralt i huset hvor vores to pige incl. veninder vil sørge for at der bliver puslet og nusset i rigelig omfang.

Galleri

Små videoklip, streaming til MS mediaplayer - bare dobbeltklik på link

Video sekvens fra hvalpekuldet i 2008 Vis video: Link
Nu er der blevet vejr til at komme i haven samt afprøve Nomi's hundehus.   Ud i det fri
Hvalpene er nu rykket i større omgivelser og har fået eget hundehus. Det blev taget i brug uden tøven, men selvom indgangshullet er i hvalpemål vil Nomi også gerne der ind. Hvalpe i nye omgivelser
Hvalpe ca. 3 uger gamle og med fuld fart på. Med fuld fart
Hvalpene er nu 2 uger gamle og har fået øjne. De er så småt begyndt at rejse sig og vakle rundt. De er rigtig dejlige nu og slet ikke til at holde fingrene fra. Hvalpe 2 uger
Conrad er en rigtig flot herre, nyd denne billedsekvens af ham. Conrad

Hvalpene
Natten mellem søndag og mandag fødte Nomi 8 hvalpe. Der er 4 tæver og 4 hanner, som vægtmæssigt ligger mellem 328 gram og 448 gram. Alle 8 hvalpe har det godt og de dier fint hos Nomi.

Den første hvalp blev født den 3/3-08 kl. 02.14 og den sidste kl. 07.11.

Vægtskema
Du kan nu følge med i hvalpenes vægt, ved at klikke på dette link.

Temperatur Nomi 2008
Her kan du finde vore optegnelser:
Du kan her på siden følge med i temperaturudviklingen de sidste dage i drægtighedsperioden. Temperaturen måles 2-3 gange om dagen og ligger normalt  mellem 37 og 38 grader. Når temperaturen er konstant ca. 1 grad under kan fødslen forventes at gå i gang inden for 24 timer.
Og nej, man kan ikke bruge et øre-termometer.